Blog

Začínáme... aneb úplně 1. příspěvek

1. 12. 2020

Sedím už dost dlouhou dobu nad listem papíru plném vět a škrtanců a přemýšlím, odkud vlastně začít. Samozřejmě jsem přečetla spoustu rad, jak nejlépe psát blog – co ano, co ne, o čem ano, o čem ne. Upřímně se přiznávám, že mi z toho v hlavě víří pěkný guláš. Takže jsem se právě rozhodla, že vždycky dělám věci po svém a udělám to tak i teď. Možná se dopustím chyb a prohřešků, ale bude to přesně tak, jak to cítím...můj blog bude tedy jako já.

A protože to, že tady teď píšu první řádky svého blogu, o kterém jsem dlouho přemýšlela a navíc na uplně novém webu – portálu s videonávody a videokurzy šití – na který jsem myslela, toužila po něm, snila o něm, mluvila o něm, ještě o mnoho déle, mě naplňuje neskutečnou vděčností, začnu tedy poděkováním.

Moje cesta sem rozhodně nebyla přímá, je protkána spoustou neuvěřitelných náhod, shod okolností a báječných lidí. Neminuly mě chvíle nadšeného ohodlání střídané přívaly pocitů nemožnosti a neuskutečnitelného cíle. Odvaha a chuť udělat něco jiného a nového se měnila v strachy rozklepaná kolena, jestli jsem si neukousla moc velké sousto a jestli už ta „kolena“ vlastně na tohle nejsou trochu stará ;-).

Okruh lidí, kterým chci poděkovat, je opravdu široký a pestrý. Je v něm spousta lidí, které není možné jednotlivě jmenovat, někteří možná ani netuší, že právě jejich slova mi byla podporou nebo motivací.

Na prvním místě je rozhodně moje milovaná rodina. Podporující, milující, laskavá, inspirující a motivující. Jeden vedle druhého. Tím spíše, že i firma je rodinná. Jste mi vším. Kromě nejbližších, kteří stojí po mém boku dnes, patří dík i všem, kteří mým životem prošli a otiskli se ve mně a to ať jsou již za duhovým mostem nebo se naše cesty rozdělily. A samozřejmě děkuji i přátelům, co mě berou takovou, jaká jsem. Všichni mě nějakým způsobem ovlivnili či ovlivňují a věřím, že jen díky tomu jsem tím, kdo jsem, tam, kde jsem a dělám to, co dělám. Vy všichni jste mi pomohli najít a nacházet sebe samu, podrželi jste mě ve chvílích pochybností a zkoušek a radujete se se mnou z každého povedeného kroku.

Děkuji, děkuji, děkuji!

Druhou skupinou lidí, bez nichž by to prostě nešlo, jsou profesionálové a mistři svých oborů, kteří mě povzbuzovali, usměrňovali, chvílemi stavěli na zem, uklidňovali a odvedli obrovský kus skvělé práce. Díky jejich kreativitě, trpělivosti, zkušenostem a profesionalitě dnes můžete číst tyto řádky právě tady a budete si moci pustit video nebo koupit kurz. Děkuji mistru kamery a obrazu Martinovi Doleželovi (https://www.facebook.com/Maaaaaaarty) za opravdu neskutečnou trpělivost a pohodovou atmosféru při natáčení a nádherná videa nejen začátečnického kurzu. Děkuji Zdeničce Koskové (https://www.studiokosek.cz) za její neskutečnou schopnost vidět mi do hlavy a převést mé sny do grafické podoby, za laskavé konzultace, za to, že mi stála po boku ve chvílích, kdy jsem nevěděla kudy kam, za krásný sešit a kompletní grafiku, za trpělivé vysvětlování nových věcí a za záchranu pokaždé, když jsem volala o pomoc. Děkuji animátorovi Martinovi Pertlíčkovi za krásnou animovanou znělku, která mě baví každým spuštěním víc a víc. 

Třetím velmi důležitým okruhem lidí, bez kterých by to prostě nešlo, jsou moje kurzistky, kurzisté, zákaznice a zákazníci. Strávila jsem s vámi mnoho báječných chvil a díky vám jsem se mnohému naučila, stále a stále se učím, mnohé pochopila a jste mi obrovskou motivací i motorem pro vymýšlení nových věcí. Děkuji vám, že jste ke mně našli cestu, za vaši důvěru a také za slova podpory, chvály a ocenění. Děkuji.

V závěru chci udělat něco pro mě velmi nezvyklého. Poděkovat sama sobě za to, že jsem to „dala“ a překročila vlastní stín, za splnění svého snu, za tvrdou umanutou hlavu, odhodlání, výdrž i za to, že jsem nevzala do zaječích, když mi bylo úzko, nebo když jsem měla pocit, že jsem se opravdu zbláznila. Netuším, kde se to ve mně bere, jsem prostě taková. Pořád potřebuji jít dál, zkoušet nové věci. Má to však jedno společné - všechno, co dělám, se točí okolo mého milovaného šití, stříhání, látek a nití a vším, co s tím nějak souvisí. A také s lidmi, mám ráda být ve společnosti lidí, kterým dělá šití stejnou radost, jako mně. Považuji za obrovskou čest zasvěcovat do tohoto světa nové šitíchtivé duše. Prostě Dani diky, že to nikdy nevzdáš!

Tady, na úplném konci, chci poděkovat vám všem, kteří jste dočetli až sem. Poněkud troufale a odvážně věřím, že se vám na našem portálu Šití s Danou bude líbit, že se tu budete cítit mezi svými, přidáte se k nám a budete se sem rádi vracet. Že tu najdete inspiraci i spřízněné duše, že se mi bude dařit vám svoji lásku k šití předávat a budeme společně sdílet své tvořivé radosti.

 

Děkuji a z celého srdce vás tu vítám.

Vaše Dana

 

Komentáře (1)

27. 12. 2021 18:41:46, Alexandra Horakova

Dobry den, dnes jsem na Vasich strankach poprve a musim rict, ze klobouk dolu! Vase videa na youtube jsou jasne a srozumitelne, je videt, ze to delate srdcem a rada. A vubec cely pribeh, jak jste se na to dala, je obdivuhodny - moc drzim palce :) Uz jsem toho navstivila a videla hodne, ale tentokrat se opravdu tesim, az si usiju neco s Vami. Mejte se hezky a at se dari!